Временске непогоде у Черевићу

Услед обилне количине падавина које су у суботу захватиле подручје Срема на територији општине Беочин проузрокована је штета а највеће последице невремена претрпело је насеље Черевић где је поплављено неколико улица а оштећена су бројна домаћинства.

У тренутку падавина, расположиве дежурне екипе и службе биле су на терену а данас је настављена санација угрожених подручја.

Сви главни путеви на територији општине Беочин су проходни а саобраћај се одвија углавном без већих задржавања.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић је са сарадницима, дежурним екипама и директорима јавних предузећа ЈКП „Беочин“ Срђаном Степановим и ЈП „Топлана“ Јованом Свирчевићем обишла терен и разговарала са грађанима.  

„У овом тренутку је најважније да радимо на чишћењу улица и да грађанима помогнемо да рашчисте своја дворишта. Поред дежурних екипа Јавног комуналног предузећа „Беочин“ које чисте улице ангажоване су и приватне фирме које помажу суграђанима у санирању последица невремена како на улицама тако и у домаћинствима. Невреме је оставило последице у готово свим околним селима Беочина и посебно се захваљујем ватрогасној и полицијској служби које су биле уз грађане као и свима који нам помажу.“, истакла је Јанковић током обиласка терена.

Она је додала да је количина падавина која је задесила Срем овом приликом опомена да локалне самоуправе морају да делују превентивно и да се више поведе рачуна о одводним системима и инфраструктури која ће захтевати додатна улагања али дугорочнија решења.

„Оно што сада можемо да урадимо је да приликом чишћења улица, додатно очистимо и канале за одвод где је то могуће али то је само први корак. Велики посао нас чека јер ћемо настојати да обновимо и оштећене улице које су годинама занемариване и нису одржаване. Настављамо са проценом штете и позивам грађане да инспекцијским службама пријаве проблеме.“, рекла је Јанковић.